Flaczki wołomińskie – polski przysmak

Flaczki wołomińskie – polski przysmak

Flaki to tradycyjna polska potrawa mięsna w formie gęstej zupy. Jej nazwa wywodzi się z jednego z głównych składników: oczyszczonych i pokrojonych w cienkie poprzeczne paski flaków wołowych. Po ich oczyszczeniu, obgotowaniu i rozdrobnieniu, stanowią podstawowy wkład do zupy warzywnej z ew. dodatkiem wędzonki. Zazwyczaj podawana na ostro (pieprz, gałka muszkatołowa itp.) Ważne, aby zostałyWięcej oFlaczki wołomińskie – polski przysmak[…]

Flaczki wołomińskie – „zasmakujesz jak spróbujesz…”

Flaczki wołomińskie – „zasmakujesz jak spróbujesz…”

Firma Agro-Partner – producent marki „Flaczki wołomińskie” została założona w 1991 roku jako pierwszy w Polsce producent flaków wołowych. Swoją markę rozwijała opierając się na najlepszej jakości surowcach pochodzących z Brazylii, Urugwaju, Paragwaju, Argentyny czy też Francji. Dzięki uznaniu swoich klientów mogła prężnie się rozwijać inwestując w najnowsze technologie oraz systemy produkcji. Agro-Partner jest aktualnie jednym z największych producentówWięcej oFlaczki wołomińskie – „zasmakujesz jak spróbujesz…”[…]

FLAKI PO WARSZAWSKU – według przepisu Dobra Książka Kucharska

FLAKI PO WARSZAWSKU – według przepisu Dobra Książka Kucharska

FLAKI PO WARSZAWSKU Jest to danie typowo polskie, ale dla miłośników. SKŁADNIKI: 1 kg flaków mrożonych (wołomińskich) opakowanie włoszczyzny mrożonej w paskach 1 cebula pokrojona w cienkie paski 3 posiekane ząbki czosnku 1 kostka bulionowa 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki przyprawy do flaków Galeo lub Kamis 2 łyżki siekanej natkiWięcej oFLAKI PO WARSZAWSKU – według przepisu Dobra Książka Kucharska[…]